over Marjanke

Wie ben ik als mens, vanuit welk vertrekpunt in mezelf kom ik? Opgegroeid in een setting waarin wat de buitenwereld van je vond het meest belangrijk was, ben ik tegen aardig wat blokkades aangelopen. Immers, wie was ik zelf, wat heb ik echt te brengen, naast/ in plaats van voldoen aan verwachtingen van anderen?

56 jaren jong, actief en betrokken in het leven, met focus op Verbinden, Bewust zijn, eigen Leiderschap en je leven vol leven. Door alle uitdagingen in het leven ben ik wie ik nu ben. Ik heb zelf de afgelopen 30 jaar veel werk gedaan in mijn familiesysteem, veel trauma heling gedaan, veel emotie werk en natuurlijk ook mentaal heel veel geleerd en toegepast. Met manlief samen 3 kids die zelfstandig leven ondertussen, waarvan de middelste een intens traject met kanker heeft gehad in 2018-2019, de oudste Lyme had vlak daarna en de jongste vol een burn out in ging op zijn 18e, 3 jaar geleden. Dat en onze eigen familiaire ballast, en dat was een zeer bewustzijns vergrotende reis. Die zeker heeft bijgedragen aan steeds meer vrij komen van allerlei programmeringen.

Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven, in de kinderopvang, in de logistiek, heb jarenlang management functies vervuld en werk sinds 2008 zelfstandig als (organisatie)coach, systemisch opsteller en facilitator. Sinds 2015 richt ik me samen met anderen binnen Ownpower op cultuur transformatie in organisaties. Daarnaast heb ik altijd mijn eigen coachings praktijk gehad, met mentale coaching, met lichaamswerk, met systemisch werk (opstellingen) en ik heb in september 2024 mijn opleiding tot trauma coach (met oa Trauma Release Therapy©) afgerond.

Leef ik dan een vrij leven

Ja en ook nee: vaak wel maar ook niet volledig. Ik voel wel steeds meer vrijheid in mijzelf, want dat is waar we het hier over hebben, je vrij voelen in jezelf, binnen de kaders waar we in zitten, zonder daartegen te vechten omdat je je  innerlijk vrij voelt. Ja, wel steeds meer vrij omdat ik me steeds minder laat inzuigen in situaties, en genieten van wat er wel is nadrukkelijk meer aandacht heeft. Ook ik ben nog dagelijks bezig met mijn journey. En, hoe gek misschien ook, daar geniet ik ook van! De ‘spiegelingen’ die het leven ons biedt, ik zie het steeds meer, en kan de diepere uitnodiging eronder ontvangen in plaats van ertegen strijden.

Wat maakt mijn aanpak uniek

De combinatie van mijn sterke mentale en lichaamsgerichte coaching is vrij uniek. Daardoor kan ik nog beter bieden wat specifiek in jouw situatie past, wat de meest veilige aanpak is voor jou en de meest grote doorbraak creëert. ik richt me op de diepste laag van het ontstaan van patronen: onze trauma’s, overtuigingen, waarden en normen en coping mechanismes. Daarbij gebruik ik wetenschappelijke inzichten, bijvoorbeeld uit de polyvagaal theorie, maar ook de diepe wijsheden uit diverse filosofiën. Wat ik ook terug krijg is dat mensen zich snel veilig en gezien voelen bij mij, voor mij een basisvoorwaarde voor ontwikkeling, immers als we ons niet veilig voelen, stellen we ons niet open, en dan kun je niet echt in beweging komen.

Het zijn van een rebel die niet de weg van de ander volgt, en ook niet tegen de gebaande paden is, maar juist haar eigen weg kiest, vanuit Bewust Zijn, vanuit diepe verbinding met wat mijn hart wil, dat gaat steeds beter, en ik geniet er ook steeds meer van! Houd ik van het leven? Jazeker, en daarbij voel ik ook een soort thrill dat ik hier en nu ‘mag’ leven, immers hoe bijzonder is deze tijd van transformatie waar we nu vol in zitten en onderdeel van mogen zijn!

Mijn passie

Het is zo’n groot woord, en toch gebruik ik het zo nu en dan graag. Want we gaan aan van onze passie, het gaat stromen, we willen daar moeite voor doen. Bij mij is dat zien dat we vanuit spanning weer doorgaan naar een volgende fase. Of dat nou bij mezelf is, of dat ik anderen/ organisaties mag helpen weer uit die ongemakkelijke stukken vrij te komen, ik ga daarvan aan. Daarom doe ik wat ik doe. En daarom blijf ik hierop leren en ontwikkelen.

Anderen over Marjanke
“Bedankt voor je inzet, duidelijkheid en het ondersteunen van ons team”
“mengt emotioneel en mentaal evenwicht”
“Heel erg bedankt voor je wijsheid, je positieve uitstraling en je inzet. Het was heerlijk”
“beweging, vanuit een stevige verbinding, zodat je je vol vertrouwen kunt spiegelen”
“je hebt mij een ander mens gemaakt”
“hey coach bedankt, je bent iemand die energie geeft”